Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
29.05.2023 Poniedziałek | pieczywo mieszane z masłem, szynka z indyka, rukola, rzodkiewka, ogórek, kawa inka na mleku alergeny: 1,6,7 | krupnik z kaszą jęczmienną, kluski francuskie z polewą jogurtowo – śmietanową, woda z miodem i cytryną, pomarańcza alergeny: 1,3,7,9 | bułka z masłem, schab gotowany, sałata, pomidor, kiełki mix, herbata alergeny: 1,6,7 |
30.05.2023 Wtorek | płatki zbożowe miodowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa, papryka żółta, roszponka, herbata owocowa alergeny: 1,6,7 | zupa pieczarkowa, spaghetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym, posypane serem żółtym, woda mineralna, kalarepa do chrupania alergeny: 1,3,7,9 | bułka wrocławska z masłem, twarożek z brzoskwinią (pr. własny), herbata rumiankowa, banan alergeny: 1,7 |
31.05.2023 Środa | pieczywo mieszane z masłem, pasta z szynką konserwową i jajkiem, szczypiorek, rzodkiewka, kawa mleczna alergeny: 1,3,7 | zupa z czerwonej soczewicy, naleśniki z dżemem, woda z cytryną alergeny: 1,3,7,9 | pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor, kiełki rzodkiewki, herbata alergeny: 1,7 |
01.06.2023 Czwartek | pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, serek capri, sałata lodowa, ogórek kiszony, pomidorki koktajlowe, rzodkiew biała, papryka, czerwona, herbata z cytryną alergeny: 1,6,7,9 | zupa z młodej botwinki z ziemniakami, pulpety z sosie koperkowym, ryż brązowy, surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, jabłka, woda mineralna alergeny: 1,3,7,9 | chrupki kukurydziane, truskawki, sosik śmietanowo – jogurtowy, herbata alergeny: 1,7 |
02.06.2023 Piątek | pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, szpinak, pomidor, ogórek, kakao alergeny: 1,6,7 | zupa zalewajka, ryba w panierce, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot alergeny: 1,3,4,7,9 | tarta truskawkowa z kruszonką, kawa zbożowa na mleku, winogrona alergeny: 1,3,7 |
Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie(4)
Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie(3)
Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie (1)
Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(2)
Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie(5)
Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie (6)
Mleko oraz produkty przygotowane na ich bazie (łącznie z laktozą)(7)
Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamie lub orzechy Queensland oraz produkty przygotowane na ich bazie(8)
Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie (9)
Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie (10)
Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie (11)
Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców(12)
Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie(13)
Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(14)