Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
16.09.2024 Poniedziałek | pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, roszponka, papryka czerwona, kawa mleczna alergeny: 1,6,7 | zupa krupnik z kaszą jęczmienną, kluski francuskie z białym serem i polewą waniliową, woda z miodem i cytryną, śliwka alergeny: 1,3,7,9 | bułka kajzerka z masłem, pasta z tuńczyka, ogórek kiszony, herbata alergeny: 1,3,4,7 |
17.09.2024 Wtorek | pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, szynka wieprzowa, sałata, pomidor, szczypior, herbata owocowa alergeny: 1,6,7 | zupa ryżanka z warzywami, kotlet pożarski, ziemniaki, marchewka z groszkiem, woda mineralna alergeny: 1,3,7,9 | chałka z masłem, serek Piątuś, gruszka, herbata alergeny: 1,3,7 |
18.09.2024 Środa | pieczywo mieszane z masłem, kabanos, szynka z indyka, ser mozzarella, papryka kolorowa, biała rzepa, pomidor, ogórek, herbata alergeny: 1,6,7,9 | zupa pieczarkowa z ziemniakami, makaron z truskawkami i jogurtem naturalnym, woda mineralna, melon alergeny: 1,3,7,9 | pieczywo mieszane z masłem, serek śmietankowy (wyr.własny), szczypiorek, rzodkiewki, kiełki mix, herbata alergeny: 1,7 |
19.09.2024 Czwartek | pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, rukola, ogórek kiszony, papryka żółta, kakao alergeny: 1,6,7 | zupa fasolowa, gulasz wołowy, kasza gryczana biała, surówka z białej kapusty, woda mineralna alergeny: 1,7,9,10 | bułka wrocławska z masłem, dżem truskawkowy, mleko, banan alergeny: 1,7 |
20.09.2024 Piątek | pieczywo mieszane z masłem, jajecznica na masełku, ogórek zielony, bawarka alergeny: 1,3,7 | biały barszcz z makaronem, dorsz pieczony, ziemniaki, surówka warzywna, woda mineralna alergeny: 1,3,4,7,9 | słomka ptysiowa, jogurt do picia, jabłko alergeny: 1,3,7 |
Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie(4)
Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie(3)
Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie (1)
Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(2)
Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie(5)
Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie (6)
Mleko oraz produkty przygotowane na ich bazie (łącznie z laktozą)(7)
Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamie lub orzechy Queensland oraz produkty przygotowane na ich bazie(8)
Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie (9)
Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie (10)
Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie (11)
Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców(12)
Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie(13)
Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(14)