Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
27.11.2023 Poniedziałek | pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska gospodarza, roszponka, pomidor, kiełki mix, kakao alergeny: 1,6,7 | zupa z czerwonej soczewicy, racuszki drożdżowe posypane cukrem pudrem, woda z cytryną i miodem, gruszka alergeny: 1,3,7,9 | bułka kajzerka z masłem, szynka gotowana z indyka, ogórek, rzodkiewka, bawarka alergeny: 1,6,7 |
28.11.2023 Wtorek | płatki kukurydziane z mlekiem, żurawina, pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa, szpinak, rzodkiewka, papryka czerwona, herbata z imbirem alergeny: 1,5,6,7,8 | zupa ogórkowa z ziemniakami, udka z kurczaka zapiekane, ziemniaki z koperkiem, mizeria, sok owocowy alergeny: 1,7,9 | biszkopty, jogurt owocowy BIO, banan, herbata alergeny: 1,3,5,7 |
29.11.2023 Środa | STÓŁ SZWEDZKI: pieczywo mieszane z masłem, krakowska, ser żółty, szynka drobiowa, rukola, papryka kolorowa, pomidor, ogórek, herbata rumiankowa alergeny: 1,6,7,9 | pomidorowa z makaronem, ziemniaki z koperkiem, kotleciki rybne pieczone, surówka z kiszonej kapusty, woda z cytryną i miodem, kaki alergeny: 1,3,4,7,9 | bułka wrocławska z masłem, pasta jajeczna z szynką konserwową, szczypiorek, ogórek kiszony, herbata |
30.11.2023 Czwartek | pieczywo mieszane z masłem, twarożek z brzoskwinią, herbata, papryka czerwona alergeny: 1,7 | zupa ryżanka z warzywami, kotlet schabowy w panierce, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, pestki słonecznika, sok owocowy alergeny: 1,3,7,9 | wafle zbożowe, serek homogenizowany, herbata z cytryną, pomarańcza alergeny: 1,7 |
01.12.2023 Piątek | pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, sałata, pomidor, papryka zielona, herbata alergeny: 1,6,7 | kapuśniak z kiszonej kapusty, makaron z truskawkami polane sosem jogurtowym, woda z miodem i cytryna, ogórek alergeny: 1,3,7,9 | ciasto cytryniak, jogurt owocowy do picia, herbata, jabłko alergeny: 1,3,7 |
Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie(4)
Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie(3)
Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie (1)
Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(2)
Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie(5)
Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie (6)
Mleko oraz produkty przygotowane na ich bazie (łącznie z laktozą)(7)
Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamie lub orzechy Queensland oraz produkty przygotowane na ich bazie(8)
Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie (9)
Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie (10)
Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie (11)
Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców(12)
Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie(13)
Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(14)