Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
20.01.2025 Poniedziałek | pieczywo z masłem, szynka konserwowa, sałata lodowa, rzodkiewka, kiełki mix, kakao (1,6,7) | zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, racuchy drożdżowe posypane cukrem pudrem, woda mineralna, pomarańcza (1,3,7,9) | pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa żywiecka, ogórek kiszony, pomidor, szczypiorek, kawa inka (1,6,7,9) |
21.01.2025 Wtorek | płatki owsiane na mleku, żurawina, pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa, ogórek, papryka czerwona, rukola, herbata rumiankowa (1,5,6,7) | zupa kalafiorowa z natką, polędwiczki duszone w sosie własnym, kasza kuskus, surówka z czerwonej kapusty, woda mineralna (1,7,9) | pieczywo razowe z masłem, konfitura morelowa, mleko, banan (1,7) |
22.01.2025 Środa | STÓŁ SZWEDZKI: pieczywo mieszane z masłem, kabanos, szynka drobiowa, ser mozzarella plastry, pomidor, roszponka, papryka żółta, herbata malinowa (1,6,7,9) | zupa fasolowa z ziemniakami, kluski francuskie z białym serem i polewą jogurtową, jabłko, woda mineralna (1,3,7,9) | bułka wrocławska, pasta z makreli wędzonej z jajkiem, szczypiorek, ogórek, herbata (1,3,4,7) |
23.01.2025 Czwartek | pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, sałata, rzodkiewka, kiełki rzodkiewki, herbata (1,7) | zupa krem z brokuł, groszek ptysiowy, hamburger wieprzowo – wołowy w bułce z warzywami, ketchup, woda mineralna (1,3,7,9) | pieczywo chrupkie żytnie, serek homogenizowany waniliowy, herbata, mandarynka (1,7) |
24.01.2025 Piątek | pieczywo mieszane z masłem, pasztet( wyr. własny), ogórek kiszony, kakao (1,3,7) | zupa pomidorowa z ryżem, wątróbka drobiowa z cebulką, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, woda mineralna (1,7,9) | ciasto bananowe (wyr. własny), bawarka, melon (1,3,7) |
Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie(4)
Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie(3)
Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie (1)
Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(2)
Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie(5)
Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie (6)
Mleko oraz produkty przygotowane na ich bazie (łącznie z laktozą)(7)
Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamie lub orzechy Queensland oraz produkty przygotowane na ich bazie(8)
Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie (9)
Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie (10)
Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie (11)
Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców(12)
Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie(13)
Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(14)