Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
22.04.2025 Wtorek | pieczywo mieszane z masłem, krakowska, sałata lodowa, pomidor, kakao na mleku (1,6,7,9,10) | krem z brokułów z grzankami, racuchy z jabłkiem, woda z cytryną, melon (1,3,7,9) | bułka pszenna z masłem, szynka drobiowa, ogórek, kiełki mix, kawa mleczna (1,6,7) |
23.04.2025 Środa | kasza manna na mleku, szynka drobiowa, sałata, papryka czerwona, herbata owocowa (1,6,7) | czerwony barszcz z makaronem, ryba po grecku, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, woda mineralna (1,3,4,7,9) | pieczywo razowe z masłem, dżem truskawkowy, bawarka, kiwi (1,7) |
24.04.2025 Czwartek | pieczywo mieszane z masłem, jajecznica na masełku, szczypiorek, herbata rumiankowa (1,3,7) | zupa zacierkowa z natką, hamburger wołowo-wieprzowy z warzywami, woda mineralna (1,7,9) | chrupki kukurydziane, koktajl mleczny z owocami, banan (1,7) |
25.04.2025 Piątek | pieczywo mieszane z masłem, parówki z szynki na ciepło, ketchup, ogórek, kakao na mleku (1,7,9) | zupa grochowa z ziemniakami, makaron pełnoziarnisty z białym serem i polewką jogurtowa, woda z cytryną i miodem, kalarepa do chrupania (1,3,7,9) | ciasto bananowo czekoladowe, kawa zbożowa, mix owoców na talerzu (1,3,5,7,8) |
Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie(4)
Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie(3)
Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie (1)
Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(2)
Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie(5)
Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie (6)
Mleko oraz produkty przygotowane na ich bazie (łącznie z laktozą)(7)
Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamie lub orzechy Queensland oraz produkty przygotowane na ich bazie(8)
Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie (9)
Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie (10)
Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie (11)
Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców(12)
Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie(13)
Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(14)