Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
23.05.2022 Poniedziałek | pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony, papryka, rukola, kakao alergeny: 1,6,7,9 | zupa zacierkowa z warzywami, naleśniki z dżemem, woda mineralna, ogórek w słupkach | bułka kajzerka z masłem, serek waniliowy, herbata, jabłko alergeny: 1,7 |
24.05.2022 Wtorek | pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, sałata, ogórek kiszony, pomidor, kawa inka na mleku alergeny: 1,6,7,9 | rosół z makaronem nitki, ziemniaki, potrawka z kurczaka w sosie śmietanowym, surówka z czerwonej kapusty, woda mineralna alergeny: 1,3,7,9 | batonik, jogurcik Bakuś do kieszonki, gruszka, herbata alergeny: 1,7 |
25.05.2022 Środa | płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka z indyka, papryka czerwona, ogórek, rzodkiewka, herbata z imbirem alergeny: 1,6,7,9 | zupa krem z białych warzyw, kluski francuskie z białym serem, jogurt naturalny, kalarepa do chrupania, woda z miodem i cytryną alergeny: 1,3,7,9 | Miś Lubiś, soczek , mandarynka alergeny: 1,3,7 |
26.05.2022 Czwartek | pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, kiełki, pomidor, szczypior, herbata alergeny: 1,7 | zupa grochowa, gulasz wieprzowy, kasza kuskus, sałata z sosem jogurtowym, woda mineralna alergeny: 1,7,9 | ciastko zbożowe, jogurt owocowy, banan, herbata alergeny: 1,3,7 |
27.05.2022 Piątek | pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo, majonez, szczypior, ogórek, kakao alergeny: 1,3,7 | barszcz ukraiński, ryba pieczona, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy alergeny: 1,3,4,7,9 | ciasto czekoladowo – bananowe (pr. własna), kawa zbożowa na mleku, winogrona zielone alergeny: 1,3,7 |
Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie(4)
Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie(3)
Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie (1)
Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(2)
Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie(5)
Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie (6)
Mleko oraz produkty przygotowane na ich bazie (łącznie z laktozą)(7)
Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamie lub orzechy Queensland oraz produkty przygotowane na ich bazie(8)
Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie (9)
Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie (10)
Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie (11)
Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców(12)
Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie(13)
Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(14)