Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
30.01.2023 Poniedziałek | pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa, rzodkiewka, papryka, roszponka, kakao alergeny: 1,6,7 | zupa ogórkowa z ziemniakami, placuszki biszkoptowe z jabłkiem, woda z miodem i cytryna, mandarynka alergeny: 1,3,7,9 | bułka pszenna śniadaniowa z masłem, twarożek ze śmietaną, szczypiorek, herbata alergeny: 1,7 |
31.01.2023 Wtorek | płatki zbożowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, ogórek, kiełki, herbata malinowa alergeny: 1,6,7 | zupa pieczarkowa, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane z jabłkiem, woda mineralna alergeny: 1,3,7,9 | chałka z masłem, jogurt do picia, orzechy laskowe do chrupania, banan alergeny: 1,3,5,7 |
01.02.2023 Środa | STÓŁ SZWEDZKI: pieczywo mieszane z masłem, kabanos, szynka drobiowa, serek capri, sałata, ogórek kiszony, papryka kolorowa, rzodkiewka, herbata z cytryną alergeny: 1,6,7 | zupa fasolowa, pierogi leniwe z masełkiem i bułką tartą, kalarepa do chrupania, kompot owocowy alergeny: 1,3,7,9 | wafle gofrowe bez cukru, dżem truskawkowy, kawa zbożowa, melon alergeny: 1,3,7 |
02.02.2023 Czwartek | pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane, szynka drobiowa, sałata lodowa, pomidor, szczypior, kawa inka na mleku alergeny: 1,3,6,7 | krupnik z kaszą jęczmienną, makaron ryżowy z kurczakiem w sosie słodko kwaśnym, ogórek kiszony w słupkach, woda mineralna alergeny: 1,7,9 | bułka z masłem, miód, mleko, jabłko alergeny: 1,7 |
03.02.2023 Piątek | pieczywo mieszane z masłem, pasztet(pr. własny), ogórek zielony, papryka czerwona, kawa mleczna alergeny: 1,7 | pomidorowa z makaronem, wątróbka smażona z cebulką, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy alergeny: 1,3,7,9 | herbatniki, serek Bakuś, herbata, winogrona alergeny: 1,3,7 |
Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie(4)
Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie(3)
Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie (1)
Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(2)
Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie(5)
Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie (6)
Mleko oraz produkty przygotowane na ich bazie (łącznie z laktozą)(7)
Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamie lub orzechy Queensland oraz produkty przygotowane na ich bazie(8)
Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie (9)
Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie (10)
Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie (11)
Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców(12)
Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie(13)
Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(14)