Jadłospis

Jadłospis – dieta Podstawowa

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek
21.10.2019
pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą, pomidorem, kawa mleczna, kiwi (1,3,6,7,8,10) zupa z soczewicy, naleśniki z dżemem polane śmietaną, kompot (wyrób własny) (1,3,7,9) pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą krakowską, ogórkiem, rzodkiewką, kakao, banan (1,3,6,7,9,10)
Wtorek
22.10.2019
płatki wielozbożowe czekoladowe z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynką wieprzową, papryką, rukolą, herbata, mandarynka (1,3,5,6,7,8,9,10) ryżanka z warzywami i koprem, spaghetti z sosem pomidorowym i mięsem mielonym, woda z miodem i cytryną (1,3,9) bułka z masłem, miodem, mleko, jabłko (1,7)
Środa
23.10.2019
parówki z szynki z ketchupem, bułka z masłem, kawa mleczna, gruszka (1,3,6,7,9,10) krem z brokuł z groszkiem ptysiowym, leniwe pierogi z bułką i masłem, kompot (wyrób własny), marchewka (1,3,7,9) pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli wędzonej, szczypiorem, ogórkiem kiszonym, herbata owocowa (1,4,7)
Czwartek
24.10.2019
bułka z masłem, serem żółtym, pomidorem, szpinakiem, kakao, melon (1,7) rosół wołowo-drobiowy z makaronem i koprem, gołąbki w sosie, ziemniaki, ogórek kiszony, woda z miodem i cytryną (1,3,7,9) ciasto drożdżowe (wyrób własny) z powidłami, mleko, pomarańcza (1,3,7)

Piątek
25.10.2019
pieczywo mieszane z masłem, jajkiem gotowanym, majonezem, kiełkami, kawa mleczna, arbuz (1,3,7 staropolska zalewajka, owoce w cieście biszkoptowym, kompot (wyrób własny) (1,3,6,7,9,10 pieczywo mieszane z masłem, pasztetem ( wyrób własny) papryką, sałatą, kakao, śliwka (1,7)
ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie(3)Oznaczenie alergenów:
Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian
hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie (1)
Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(2)

Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie(4)

Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie(5)

Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie (6)

Mleko oraz produkty przygotowane na ich bazie (łącznie z laktozą)(7)

Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamie lub orzechy Queensland oraz produkty przygotowane na ich bazie(8)

Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie (9)

Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie (10)

Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie (11)

Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2  dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców(12)

Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie(13)

Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(14)