Jadłospis

Jadłospis – dieta Podstawowa

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
22.04.2019
Poniedziałek
23.04.2019
Wtorek
pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, pomidorem, sałatą, kawa mleczna (1,3,6,7,9,10) zupa ogórkowa, leniwe pierogi z masełkiem i bułeczką, kompot, winogron (1,3,7,9) pieczywo mieszane z masłem, polędwicą sopocka, rukolą, papryką, herbata owocowa (1,3,6,7,9,10)
24.04.2019
Środa
pieczywo mieszane z masłem, szynką wieprzową, ogórkiem, rzodkiewką, kakao (1,3,6,7,9,10) biały barszcz z makaronem, udko pieczone, ziemniaki, mizeria, sok jednodniowy (1,3,7,9) bułeczka z masłem, serkiem waniliowym, herbata, gruszka (1,7)
25.04.2019
Czwartek
płatki kukurydziane z masłem, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, pomidorem, szczypiorem, herbata z cytryną (1,3,5,6,7,8,9,10) zupa zacierkowa z koprem, ryba smażona, ziemniaki, surówka z młodej kapusty, kompot (wyrób własny) (1,3,4,9) gofry (wyrób własny) z dżemem, jogurt pitny, herbata, banan (1,3,7)
26.05.2019
Piątek
pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, papryką, kiełkami, kakao (1,7) zupa brokułowa, makaron z truskawkami, sok jednodniowy (1,3,7,9 pieczywo mieszane z masłem, szynką wieprzową, sałatą, ogórkiem małosolnym, kawa mleczna, mandarynka (1,3,6,7,9,10)
ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie(3)Oznaczenie alergenów:
Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian
hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie (1)
Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(2)

Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie(4)

Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie(5)

Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie (6)

Mleko oraz produkty przygotowane na ich bazie (łącznie z laktozą)(7)

Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamie lub orzechy Queensland oraz produkty przygotowane na ich bazie(8)

Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie (9)

Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie (10)

Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie (11)

Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2  dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców(12)

Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie(13)

Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(14)