Jadłospis

Jadłospis – dieta Podstawowa

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek
28.09.2020
pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowe, pomidor, rukola, szczypior, kawa mleczna (1,6,7) ogórkowa, smażone placuszki serowe z cukrem pudrem, kompot wieloowocowy, melon (3,9) pieczywo mieszane z masłem, polędwica drobiowa, rzodkiewka, kiełki, papryka czerwona, herbata owocowa (1,6)
Wtorek
29.09.2020
płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędlina wieprzowa, sałata, ogórek zielony, herbata z cytryną (1,6) kalafiorowa z ziemniakami, gulasz wołowy, kasza gryczana, surówka z czerwonej kapusty z pestkami słonecznika, woda z miodem i cytryną (9) bułka z masłem, krem czekoladowy (produkcja własny), mleko, gruszka (1,7)
Środa
30.09.2020
pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, papryka czerwona, roszponka, kakao (1,6,7) barszcz ukraiński, kopytka z polewą jogurtowo-śmietanową, kalarepa, kompot wieloowocowy, banan (3,9) pieczywo mieszane z masłem, schab pieczony, ogórek kiszony, pomidor koktajlowy, herbata (1)

Czwartek

01.10.2020
pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką, szczypiorem, kakao (1,7) ryżanka z natką, smażony kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem, woda z miodem i cytryną (3,9)
bułka z masłem i dżemem truskawkowym, winogrono, kawa mleczna (1,7)

Piątek
02.10.2020 
pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane, majonez, kiełki, rzodkiewka, papryka kolorowa, kakao ( 1,3,7) pieczarkowa z makaronem, pieczony kotlet z miruny, surówka z kapusty kiszonej, ziemniaki z koperkiem, kompot ze świeżych owoców (3,4,9) babka maślana, jogurt pitny wieloowocowy, jabłko (1,7)
ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Oznaczenie alergenów:
Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie(3)

Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian
hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie (1)
Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(2)

Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie(4)

Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie(5)

Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie (6)

Mleko oraz produkty przygotowane na ich bazie (łącznie z laktozą)(7)

Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamie lub orzechy Queensland oraz produkty przygotowane na ich bazie(8)

Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie (9)

Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie (10)

Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie (11)

Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2  dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców(12)

Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie(13)

Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(14)