Jadłospis

Jadłospis – dieta Podstawowa

 

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek

23.11.2020

Chleb pszenny, razowy z masłem, kiełbasa żywiecka, pomidor, kiełki, kawa mleczna, kiwi(1,6,7)
Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, makaron z białym serem i okrasą mięsną, sok jabłkowo – mandarynkowy (1,7,9)
Bułka kajzerka, konfitura brzoskwiniowa, mleko (1,7)
Wtorek

24.11.2020

Płatki owsiane na mleku z żurawiną, pieczywo mieszane z masłem, szynka z indyka, roszponka, rzodkiewka, ogórek zielony, herbata z cytryną (1,7)
Zupa pieczarkowa z makaronem, gulasz wołowy w sosie własnym, kasza kuskus, fasolka szparagowa, kompot śliwkowy (1,3,7,9)
Bułka maślanka, serek Bakuś, herbata owocowa (1,3,7)
Środa

25.11.2020

STÓŁ SZWEDZKI: chleb pełnoziarnisty, razowy, pszenny, masło, szynka drobiowa, kiełbasa podwawelska,
ser żółty, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, papryka czerwona, rukola, kakao,
mandarynka (1,6,7)
Zupa jarzynowa, naleśnik z białym serem i polewą malinową, sok jednodniowy (1,3,7,9)
Chleb pszenny, razowy z masłem, pasztet (pr.własny), pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną (1,7)
Czwartek

26.11.2020

Chleb pszenny, orkiszowy z masłem, jajko gotowane z majonezem, rzodkiewka, papryka kolorowa, kakao (1,3,7)
Rosół z makaronem, pałki gotowane z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, mizeria, sok ananasowy (1,3, 7,9)
Ciastko, koktajl jogurtowo-owocowy, winogrono (1,7)
Piątek

27.11.2020

Chleb żytni, bawarski z masłem, polędwica drobiowa, sałata lodowa, kiełki, kawa
mleczna (1,7)
Kem z brokułów z groszkiem ptysiowym, paluszki rybne z dorsza smażone (pr. własna),
ziemniaki z koperkiem, surówka grecka, kompot wieloowocowy (1,3,4,7,9)
Szarlotka (pr. własny), napój mleczno-czekoladowy (pr. własny) (1,3,7)
ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Oznaczenie alergenów:
Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie(3)

Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian
hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie (1)
Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(2)

Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie(4)

Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie(5)

Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie (6)

Mleko oraz produkty przygotowane na ich bazie (łącznie z laktozą)(7)

Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamie lub orzechy Queensland oraz produkty przygotowane na ich bazie(8)

Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie (9)

Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie (10)

Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie (11)

Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2  dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców(12)

Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie(13)

Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(14)