Jadłospis

Jadłospis – dieta Podstawowa

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
10.12.2018
Poniedziałek
pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorem, herbata, kiwi (1,7) zupa pomidorowa z makaronem i z natką, kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, woda z miodem i cytryną (1,3,7,9) pieczywo mieszane z masłem, wędliną drobiową, szpinakiem, papryką, kakao (1,3,6,7,9,10)
11.12.2018
Wtorek
kasza manna z sokiem, pieczywo mieszane z masłem, szynką, sałatą, rzodkiewką, herbata z cytryną, kaki (1,3,6,7,9,10) zupa grochowa, ryż z jabłkiem i jogurtem, kompot (1,3,6,7,9) pieczywo mieszane z masłem, pastą z tuńczyka, szczypiorem, ogórkiem kiszonym, herbata, jogurt owocowy (1,3,4,7)
12.12.2018
Środa
parówka z szynki na gorąco z ketchupem, pieczywo mieszane z masłem, kawa mleczna, mandarynka (1,3,6,7,9) kapuśniak z kiszonej kapusty, naleśniki z dżemem i polewą kakaową, kompot (wyrób własny) (1,3,7,9) pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, pomidorem, rukolą, herbata (1,3,6,7,9,10)
13.12.2018
Czwartek
pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, ogórkiem, rzodkiewką, kakao, jabłko (1,7) biały barszcz z makaronem, gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną, buraczki, woda z miodem i cytryną (1,3,7,9) bułeczka z masłem, kremem czekoladowym (wyrób własny), mleko (1,7)
14.12.2018
Piątek
jajecznica ze szczypiorem, pieczywo mieszane z masłem, kawa mleczna, winogron (1,3,7) zupa kalafiorowa z koprem, leniwe pierogi, kompot (wyrób własny) (1,3,7,9) piernik, jogurt owocowy, banan, herbata (1,3,7)
ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie(3)Oznaczenie alergenów:
Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian
hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie (1)
Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(2)

Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie(4)

Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie(5)

Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie (6)

Mleko oraz produkty przygotowane na ich bazie (łącznie z laktozą)(7)

Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamie lub orzechy Queensland oraz produkty przygotowane na ich bazie(8)

Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie (9)

Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie (10)

Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie (11)

Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2  dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców(12)

Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie(13)

Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(14)