Jadłospis

Jadłospis – dieta Podstawowa

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
18.02.2019
Poniedziałek
pieczywo mieszane z masłem, szynką wieprzową, pomidorem, rukola, kakao (1,3,6,7,9,10) zupa jarzynowa z koprem, kluski francuskie z serem, polane jogurtem, kompot (wyrób własny), winogron (1,3,7,9) pieczywo z masłem, paprykarzem (wyrób własny), szczypiorek, rzodkiewką, herbata owocowa (1,4,7,9)
19.02.2019
Wtorek
musli z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiową, papryką, sałatą, herbata z cytryną (1,3,6,7,9,10) barszcz czerwony z makaronem, pulpet w sosie, kasza jęczmienna, surówka z kapusty pekińskiej, woda z miodem i cytryną (1,3,7,9) bułeczka z masłem, powidłami, mleko, kalarepa (1,7)
20.02.2019
Środa
Pieczywo mieszane z masłem,pasztetem (wyrób własny), herbata owocowa, mandarynka (1,7) zupa z soczewicy, owoce w cieście biszkoptowym, kompot (wyrób własny) (1,3,7,9) pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzową, ogórkiem, kiełkami, kawa mleczna (1,3,6,7,9,10)
21.02.2019
Czwartek
Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiową, papryka, sałatą, herbata z cytryną (1,3,6,7,9,10) Zupa pieczarkowa z makaronem i natką, filet drobiowy smażony, ziemniaki, marchewka z groszkiem, woda z miodem i cytryną (1,3,7,9) ciasto drożdzowe (wyrób własny), mleko, jabłko (1,3,7)
22.02.2019
Piątek
pieczywo mieszane z masłem, szynką wieprzową, szpinak, rzodkiewką, kakao (1,3,6,7,9,10) kapuśniak z kiszonej kapusty, pierogi leniwe z masłem i bułką, kompot (wyrób własny) (1,3,6,7,9,10) pieczywo mieszane z masłem, jajkiem gotowanym, majonezem odtłuszczonym, szczypiorem, gruszka, herbata z cytryną (1,3,7,10)
ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie(3)Oznaczenie alergenów:
Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian
hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie (1)
Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(2)

Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie(4)

Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie(5)

Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie (6)

Mleko oraz produkty przygotowane na ich bazie (łącznie z laktozą)(7)

Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamie lub orzechy Queensland oraz produkty przygotowane na ich bazie(8)

Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie (9)

Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie (10)

Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie (11)

Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2  dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców(12)

Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie(13)

Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(14)