Jadłospis

Jadłospis – dieta Podstawowa

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
09.03.2020
Poniedziałek
bułka z masłem, serem żółtym, ketchupem, kakao, winogron (1,7) zupa brokułowa, kluski francuskie z serem i śmietaną, kompot (wyrób własny) (1,3,7,9) pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, pomidorem, kiełkami, herbata owocowa (1,3,6,7,9,10)
10.03.2020
Wtorek
płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynką wieprzową, sałatą, rzodkiewką, herbata (1,3,6,7,9,10) zupa pomidorowa z makaronem, filet drobiowy smażony, ziemniaki, surówka z warzyw mieszanych, woda z miodem i cytryną (1,3,7,9) bułka z masłem, serkiem waniliowym, herbata owocowa, banan (1,7)
11.03.2020
Środa
pieczywo mieszane z masłem, szynką wieprzową, papryką, rukolą, kawa mleczna, jabłko (1,3,6,7,9,10) krupnik z natką, pierogi leniwe z bułką i masłem, kompot (wyrób własny) (1,3,7,9) pieczywo mieszane z masłem, pastą mięsno-jajeczną, szczypiorem, pomidorem, herbata (1,3,6,7,9,10)
12.03.2020
Czwartek
płatki ryżowe na mleku z sokiem, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, szpinakiem, ogórkiem, herbata owocowa (1,3,6,7,9,10) barszcz czerwony z ziemniakami, schab w sosie pieczarkowym, kasza kuskus, fasolka szparagowa, kompot (wyrób własny) (1,7,9) ciasto drożdżowe (wyrób własny), jogurt owocowy, pomarańcza (1,3,7)
13.03.2020
Piątek
jajecznica ze szczypiorem, bułka z masłem, kakao, kiwi (1,3,7) krem z marchwi z groszkiem ptysiowym, filet z ryby pieczony w pomarańczach, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, woda z miodem i cytryną (1,3,4,7,9) pieczywo mieszane z masłem, szynką wieprzową, papryką, roszponką, kawa mleczna, gruszka (1,3,6,7,9,10)
ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Oznaczenie alergenów:
Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie(3)

Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian
hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie (1)
Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(2)

Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie(4)

Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie(5)

Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie (6)

Mleko oraz produkty przygotowane na ich bazie (łącznie z laktozą)(7)

Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamie lub orzechy Queensland oraz produkty przygotowane na ich bazie(8)

Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie (9)

Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie (10)

Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie (11)

Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2  dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców(12)

Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie(13)

Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(14)