Jadłospis

Jadłospis – dieta Podstawowa

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek
03.06.2019
Poniedziałek
bułka z masłem, twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorem, herbata z cytryną, truskawki (1,7) zupa ogórkowa, racuchy drożdżowe z serkiem waniliowym, woda z miodem i cytryną, jajko Kinder (1,3,4,7,9) pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą krakowską, ogórkiem, papryką, kakao (1,3,6,7,9,10)
04.06.2019
Wtorek
zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, pomidorem, roszponką, herbata (1,3,6,7,9,10) rosół z makaronem i koprem, hamburger wołowy, ziemniaki, surówka grecka, kompot (wyrób własny) (1,3,7,9) pudding kokosowo-mleczny z musem truskawkowym, banan (7)
05.06.2019
Środa
jajecznica ze szczypiorem, bułka z masłem, kawa mleczna, jabłko (1,3,7) zupa kalafiorowa z koprem, pierogi z mięsem i cebulką (wyrób własny), marchew z jabłkiem, kompot (wyrób własny) (1,3,7,9) pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, papryką, sałatą, kakao (1,3,6,7,9,10)
06.06.2019
Czwartek
pieczywo mieszane z masłem, szynką wieprzową, pomidorem, rukolą, kawa mleczna (1,3,6,7,9,10) żurek na zakwasie z makaronem (wyrób własny), kopytka z jogurtem (wyrób własny), woda z miodem i cytryną (1,3,6,7,9,10) bułka z masłem, dżemem, mleko, winogron (1,7)
07.06.2019
Piątek
pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki na gorąco z ketchupem, kakao, morele (1,3,6,7,9,10) krupnik z natką, filet z ryby, ziemniaki, surówka z kalarepy z rodzynkami, herbata z cytryną (1,3,4,7,9) ciasto z truskawkami (wyrób własny), kakao (1,3,7)
ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie(3)Oznaczenie alergenów:
Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian
hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie (1)
Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(2)

Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie(4)

Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie(5)

Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na ich bazie (6)

Mleko oraz produkty przygotowane na ich bazie (łącznie z laktozą)(7)

Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamie lub orzechy Queensland oraz produkty przygotowane na ich bazie(8)

Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie (9)

Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie (10)

Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie (11)

Dwutlenek siarki oraz siarczyny w stężeniach wyższych niż 10mg/kg lub 10mg/l w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2  dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców(12)

Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie(13)

Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie(14)